Με ιστορία από το 1977 τα σνακς του Λαϊκού Καφεκοπτείου

Ο καφές δεν είναι το μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί μέσω της γραμμής παραγωγής του Λαϊκού Καφεκοπτείου. Η γκάμα προϊόντων του περιλαμβάνει επίσης μεγάλη ποικιλία σνακς και ζαχαροειδών. Το InBusinessNews επισκέφθηκε το εργοστάσιο, όπου παρασκευάζονται τα σνακς και κατέγραψε τη διαδικασία επεξεργασίας και τελικής δημιουργίας των τσιπς Goldies.

Η διαδικασία παραγωγής των τσιπς περιλαμβάνει τέσσερα βασικά στάδια με το καθένα να έχει επιμέρους διαδικασίες.

Το Πρώτο στάδιο αφορά το πλύσιμο της πατάτας, τον καθαρισμό από το χώμα και την απομάκρυνση τυχών ξένων σωμάτων. Ακολουθεί η αποφλοίωση και στη συνέχεια μια πρώτη διαλογή με οπτικό έλεγχο για να αφαιρεθούν πατάτες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα. Ακολουθεί το κόψιμο της πατάτας με ειδικά μαχαίρια που δίνουν και το σχήμα της επιφάνειας των τσιπς. Τέλος, ένα δεύτερο πλύσιμο για την απομάκρυνση του αμύλου από την επιφάνια. Το δεύτερο στάδιο αφορά το τηγάνισμα των τσιπς με λάδι το οποίο ανανεώνεται συνεχώς για να διατηρείται φρέσκο. Το τρίτο στάδιο, είναι η επικάλυψη με τις διάφορες γεύσεις. Τελευταίο στάδιο είναι η συσκευασία και η τοποθέτηση των συσκευασιών σε πακέτα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Εργασιών, Λάμπρο Αργυρίδη, το Λαϊκό Καφεκοπτείο χρησιμοποιεί αποκλειστικά κυπριακή πατάτα για την παρασκευή των τσιπς, γνωστές σε Κύπρο και εξωτερικό για τη νοστιμιά και την ποιότητά τους. «Συνεργαζόμαστε με Κύπριους πατατοπαραγωγούς οι οποίοι χρησιμοποιούν διαδικασίες της καλής αγροτικής πρακτικής σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι πατάτες που χρησιμοποιούμε προέρχονται από συγκεκριμένες ποικιλίες με χαρακτηριστικά που δίνουν στο τελικό προϊόν περισσότερη γεύση και τραγανή απόλαυση», σημείωσε.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επάρκεια των πρώτων υλών για την παραγωγή των τσιπς πέρα από μια μικρή περίοδο το χειμώνα, όταν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εκρίζωση των πατατών της χειμερινής σοδειάς.

Όπως εξηγεί ο κ. Αργυρίδης, τα προϊόντα του Λαϊκού παραμένουν υψηλά στις προτιμήσεις του Κύπριου καταναλωτή λόγω της αναγνωρισημότητας των προϊόντων και της εμπιστοσύνης στο όνομα της εταιρίας, που διαχρονικά έχει κερδίσει από τον καταναλωτή με τη σταθερή ποιότητα και τη συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων της.

Το Λαϊκό Καφεκοπτείο παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των σνακς όπως τα γαριδάκια Giants που ξεκίνησαν να παράγονται από το 1977 με την εμπορική επωνυμία Mr Chips, τα τσιπς Goldies X-treme που ξεκίνησαν το 1982 επίσης ως Mr Chips, τα Tortilla τσιπς από το 1992 καθώς και τα σνακς Buggles με τη χαρακτηριστική μορφή κώνου, για τα οποία το Λαϊκό κατέχει αποκλειστική άδεια παρασκευής τους στην Κύπρο με την έγκριση της GENERAL MILLS U.S.A.

 

 

Περισσότερα στο InBusinessNews